I-See 論壇 » 福音版 » 請進呢=)我的分享*

2006-10-29 09:38 PM Carpi.
請進呢=)我的分享*

[color=Black]            [font=Georgia]我而家係1個基督徒,,
               但係,我有1個唔係幾好既過去..[/color]

[color=Purple][size=4]我中3既時候,[/size][/color]同左我男朋友分手,,
     [color=Pink]        咁我個時好頹啦,,[/color]
                         [color=Blue][size=3]就開始同我d朋友食煙-[/size][/color]
             [color=LimeGreen][size=3]開左學2日,
               我就比人記左1個小過。[/size][/color]
         [color=Maroon]          但係,,我仲係冇介到,,
                                  仲係度食,,之後比我媽咪發現,,
                佢唔比我出去啦,
                                  我同左佢嘈交,,[/color]
          [b][size=5][color=Green]我仲離家出走(個時係測驗前)[/color][/size][/b]
    [color=Teal]        搞到佢地好擔心我,
                              之後我番左屋企,,
         不過仲係同d朋友keep住去食煙,,
                               結果又比人記左2個小過..
        直到3月,,我就介左。[/color]
          [color=Orange][u][b]亦都唔再同我班壞既朋友1齊玩啦![/b][/u][/color]
[box=#FF66FF]4月去福音營,,
我信左主,,但係冇番教會
上上個星期我先開始番,,[/box]

[color=Navy]  [b]      [u]        神啊-
                                            感謝你讓我同學帶我番教會,
                          我覺得好開心,,可以認識你![/u][/b][/color]
             [b][color=Yellow]
             [box=#3333CC]請大家也支持1下我,
             為我祈禱,令我有堅強的意志!
             謝謝你地![/font][/box][/color][/b]

[[i] 本帖最後由 傻pik碧 於 2006-10-29 10:15 PM 編輯 [/i]]

2006-10-30 06:53 PM Tigris`翼仔:
你要KEEP住哩份信心呀^__^-
多作禱告吧
把你想的告訴神

2006-11-2 08:44 PM Carpi.
[quote]原帖由 [i]`翼:G!RafFe'[/i] 於 2006-10-30 06:53 PM 發表
你要KEEP住哩份信心呀^__^-
多作禱告吧
把你想的告訴神 [/quote]

好的=)
我會多作禱告的,
你都要呀xp

2006-11-2 09:05 PM Tigris`翼仔:
[quote]原帖由 [i]傻pik碧[/i] 於 2006-11-2 08:44 PM 發表

好的=)
我會多作禱告的,
你都要呀xp [/quote]
是呀x]
途中會有好多挑戰
你要堅持唷

2006-11-2 09:10 PM Carpi.
需然出面有好多誘惑,,
不過唔會阻止到我信主既!
.\/.pikk你要堅持!

2006-11-3 06:06 PM Tigris`翼仔:
是呀XD
你要知道
哩個世界好大、好多人的
但神係咁多個億既人當中揀選左你~

2006-11-3 06:21 PM Carpi.
我覺得我好似個幸運兒咁,,
感謝主啊

2006-11-3 08:23 PM Tigris`翼仔:
是呀
有一次番家娶
冇啦啦諗起哩樣野
即時眼濕濕
果時我就覺得
冇一樣野比哩樣更LUCKY

2006-11-3 09:01 PM 楠`=]
咁樣,,,
證明左主係永遠係我地身邊
幫我地

2006-11-4 09:13 PM Carpi.
係啊=)
有聖靈感動=)

2006-11-4 09:38 PM Tigris`翼仔:
今日睇左隻碟叫<<死人復活>>
好勁呀><
天堂與地獄之遊

2006-11-5 05:38 PM Carpi.
REALLY??
係咪度度都有得借??

2006-11-5 07:22 PM Tigris`翼仔:
你教會應該有得免費派發嫁喔.0.
你問下人啦

2006-11-6 06:12 PM Carpi.
[quote]原帖由 [i]`翼:G!RafFe'[/i] 於 2006-11-5 07:22 PM 發表
你教會應該有得免費派發嫁喔.0.
你問下人啦 [/quote]

免費派??
我試過睇[耶穌的1生]咋!

2006-11-6 07:25 PM Tigris`翼仔:
[quote]原帖由 [i]傻pik碧[/i] 於 2006-11-6 06:12 PM 發表

免費派??
我試過睇咋! [/quote]
係呀._.
你唔係免費嫁咩?

2006-11-6 07:39 PM Carpi.
我係,,不過未聽過你個個呢._.

2006-11-9 11:57 AM Tigris`翼仔:
哦@0@
你問下你果個牧師有冇

2006-11-9 04:43 PM hkc
我唔信神..但係聽講..所有神.鬼.佛都有可能..只係你信唔信...你信得愈多.你就發出愈多腦電波.愈唔信就愈小.腦電波多就會有感應...我覺得係咁...你愈信神.佢就會感受到你..

2006-11-9 04:45 PM 琪``
你呢份信念主一定會感覺到,,
就算你之前做過D咩衰野,,
只要你可以認錯,,
主就會原諒你,,
加油呀,,]]

2006-11-9 06:47 PM Tigris`翼仔:
[quote]原帖由 [i]hkc[/i] 於 2006-11-9 04:43 PM 發表
我唔信神..但係聽講..所有神.鬼.佛都有可能..只係你信唔信...你信得愈多.你就發出愈多腦電波.愈唔信就愈小.腦電波多就會有感應...我覺得係咁...你愈信神.佢就會感受到你.. [/quote]
同腦電波無關
人與神之間既溝通係要用 靈 感應
需要時間磨練

頁: [1] 2
查看完整版本: 請進呢=)我的分享*