I-See 論壇 » 笑話區 » 服務熱線

2006-11-4 05:07 PM 彤兒`
服務熱線

Case 1. 牛頭唔搭馬咀形:

> >本人: 你好, 電話查詢, 請問有咩幫到你?

> >亞嬋: 唔該豐明銀行呀!

> >本人: 請問要邊區呢?

> >亞嬋: 有邊區呀?

> >本人: 有銅鑼灣, 中環, 尖沙咀, 屯門

> >亞嬋: 咁要元朗啦!

> >本人: 小姐, 唔好意思, 無元朗區喎!

> >亞嬋: ? 咁有邊區呀?

> >本人: (頂...又講多次) 係有銅鑼灣, 中環, 尖沙咀,

>屯門

> >亞嬋: 咁元朗呢?

> >本人: (你老闆, 本人唔想再拖) 小姐, 無元朗區架,

> >或者比最近既屯門分行你啦

> >亞嬋: 唉...咁麻煩架, 是但喇!

> >本人: (咁唔願意唔好要嘛) 係, 請記低號碼....

Case 2.鄉音未清形

> >亞嬋: 唔該要徐若瑄電話呀! 鬘璈鶻s場架!

> >本人: (猛抓頭皮 ...徐若瑄係香港咩???) 小姐,

> >請問係私人定公司電話架?

> >亞嬋: 唔係呀! 係酒家架!

> >本人: (酒家??? 本人靈機一觸) 係咪翠玉軒呀?

> >亞嬋: 係呀, 唔該!!

> >本人: (笑到面都紅埋) 請記低號碼....

Case 3私自翻譯形

> >亞叔: 唔該觀塘區愛迪特呀!

> >本人: 請問係咪愛心個愛, 超人迪加個迪, 特別個特呢?

> >亞叔: 係, 無錯!

> >本人: 唔好意思, 無呢個名登記喎!

> >亞叔: 無理由喎, 好大間公司灅{!

> >本人: 先生, 咁或者有無英文名架!

> >亞叔: 有, 我串比你聽, 係A....D....I....D....A....S

> >本人: (唉....一早講啦) 哦! Adidas呀! 請記低號碼....

Case 4.

Case 4.鄉音未清形

> >亞伯: 唔該蓮學疆屍呀!

> >本人: (已經想笑) 唔好意思, 係咪蓮花個蓮呀?

> >亞伯: 唔係呀, 蓮學個蓮呀!

> >本人: (妖...講左等如無講) 咁係咪學年掉返轉呀?

> >亞伯: 都話唔係咯, 呢.....蓮學航空個蓮學呀!

> >本人:(頂...) 聯合呀???

> >亞伯: 咪係囉!

> >本人: (仲覺得自己岩) 咁請問疆屍又係咩呢?

> >亞伯: 一間間髇疆屍呀!

> >本人: (本人被激得半死) 哦! 公司下話?!

2006-11-4 06:34 PM aszxyoyo
哈哈!!
好好笑呀
thx

2006-11-4 06:39 PM lilyandlily
Wakaka,
鄉音未清hai好笑D ar!!!!!!!!!

2006-11-4 07:41 PM 彤兒`
多謝支持ar~>M<
Thx>><<

2006-11-4 08:04 PM karin01
哈哈...好好笑呀...
鄉音未清形 ...kaka...
thx you...

2006-11-4 08:12 PM JACK`傑
WAKAKA,,
好好笑呀
THZ>V<

2006-11-4 08:45 PM 傻裕
好陳,,,d鄉音,,真係正,,,,哈~

2006-11-4 08:55 PM sIuminG`
哇.
D鄉音真係正到你唔信..
好好笑
KAKA

2006-11-5 11:00 AM choye
哈哈!!
好好笑呀!!!

THANK  YOU   ................

頁: [1]
查看完整版本: 服務熱線