I-See 論壇 » 頭像教學區 » 頭像問題區 » 3大問題請教大家~*

2006-11-17 07:29 PM qqtaki
3大問題請教大家~*

[color=#007fff]1)<-----photoshop 裝唔到中文化,

我一解左中文化ge file之後,裡面只得一個Photoshop.dll
而我好清楚睇到佢話咩安裝完成囉,
仲有我解壓時係揀左個photoshop.exe ga啦,
但係之外開ps都仲係英文....
can anyone tell me why?[/color]

[color=#ff00ff]2)<----點整以下ge美化?
請切換完整版來瀏覽圖片和連結<----好耐之前唔知o係邊度dl的,如果"製作者"here,感謝你借出^^

我已經搵左幾頁教學,但我又唔知道依個叫咩教學,
而且有好多教學仲好似死左圖,
so想請教大家,會唔會有個教學可以教我?!
聽人講好似要開住gif 5用ps...right??[/color]

[color=#00c8ff]3)<----ps copy圖問題
當我開左一張圖啦,
個公仔係偏左邊ge,
so我再開另一張圖,
依次個公仔偏右邊,
咁我就直接用mouse拉第2張ge圖去第一張圖度(其實我有時都會用copy and paste)
咁基本上第一張圖就會變成左右都有公仔啦,
但當我想加d burshs上去ge時候,
only加到落第2張圖ge area度,
就算加patten都係咁!!!
我點做先可以加埋d patten落第一張圖ge area度??[/color]

[[i] 本帖最後由 qqtaki 於 2006-11-18 11:09 PM 編輯 [/i]]

2006-11-17 10:38 PM wei.
美化 mv 係用 gif 5.05的.."
頭教區好次有得下載""

2006-11-18 10:50 PM qqtaki
[quote]原帖由 [i]W__蠢-E..I[/i] 於 2006-11-17 10:38 PM 發表
美化 mv 係用 gif 5.05的.."
頭教區好次有得下載"" [/quote]

我有this sofeware 呀~
但唔識點美化到上面果個mv頭咁呀><""""

2006-11-20 09:28 PM 雪雪`:]
[ 3 ]  我諗你可以合拼圖層先 , 然後再加BH !!   
吾知E 個係咪個ANSWER 呢 ??

- 其實不太UNDERSTAND 你問咩  -0-

2006-11-26 01:35 AM qqtaki
[quote]原帖由 [i]jessie_lsy[/i] 於 2006-11-20 09:28 PM 發表
  我諗你可以合拼圖層先 , 然後再加BH !!   
吾知E 個係咪個ANSWER 呢 ??

- 其實不太UNDERSTAND 你問咩  -0- [/quote]

咁點先可以合併到圖層??

其實main point係點張2張圖mix埋一齊而又可以加到bursh落去成張圖度...
我sure我自己一定miss左一個step...
但又唔知道係which step!!!><"""

頁: [1]
查看完整版本: 3大問題請教大家~*