I-See 論壇 » 吹水區 » 最想學咩話

2006-12-12 12:42 PM {-CH!NG-}
最想學咩話

大家最想學咩語言呢....???
我想學日文同英文同普話
因為我like日文歌...英文又係國際語言,,,普話就祖國既

2006-12-12 01:49 PM yeeyee
[color=hotpink]
最 想 講 好d 廣 東 話 啦  XD
英 文 最 想 流 利 d 啦 ...
作 為 1 個 chinese , 我 覺 得 唔 識 普 通 話 都 係 個 笑 話 !!
法 文 ,, 我 想 再 學 好 d 囉 !
呢 4 種 都 學 過 既 language ,
4 種 都 流 利 就 開 心 XDD
[/color]

2006-12-12 01:51 PM {-CH!NG-}
[quote]原帖由 [i]yeeyee[/i] 於 2006-12-12 01:49 PM 發表

最 想 講 好d 廣 東 話 啦  XD
英 文 最 想 流 利 d 啦 ...
作 為 1 個 chinese , 我 覺 得 唔 識 普 通 話 都 係 個 笑 話 !!
法 文 ,, 我 想 再 學 好 d 囉 !
呢 4 種 都 學 過 既 language ,
4 種 都 流 ... [/quote]

係丫!!><""
同意呢~~中國人唔識講普話都幾大件事的...
唔係要求每一個人都要講得非常流利...
不過點都要識講d識聽d了><""

2006-12-12 03:21 PM `小詩;
英文要流利...
普通ok掂啦..
仲想學日文..法文同埋韓文....

2006-12-12 11:52 PM rainietse
日文!!~
不論是日本的什麼,,
我都超中意的!!~

2006-12-13 11:17 AM 田中君
日文和法文 日文就因為有學過 想繼續學 法文就因為讀出來和寫出來也很優美XD

2006-12-13 08:24 PM jenny2644
我自己想學日文,
因為你平時上堂都可以學英文,
so我想學日文

2006-12-13 10:47 PM JOD!E
我由細到大都想學日文架`   =)

2006-12-13 11:10 PM {-CH!NG-}
[quote]原帖由 [i]臭b-★-[/i] 於 2006-12-13 10:47 PM 發表
我由細到大都想學日文架`   =) [/quote]

我係因為鐘意聽日文歌所以先想學日文=v=

2006-12-15 06:52 AM jpopspecial91
OF COURSE JAPANESE LA! =P
BUT I ALSO WANT TO LEARN CANTONESE BECAUSE MY CATONESE IS NOT TOO GOOD!

2006-12-17 10:58 AM Tigris`翼仔:
日文啦
英文同普通話哩d一定要學既就唔計啦
法文都有d想學

2006-12-17 10:24 PM Phoebe109
我最想學日文同韓文"
重有英文,,我想我d英文再好d""

2006-12-17 10:29 PM Yuki_豬豬
英文好d_好有用
日文學校學緊_好難

2006-12-18 12:14 PM Kiko_Kayi
我NOW學緊法文..xDD"都幾易..我仲想學意大利文,,同埋德文"

2006-12-19 04:52 PM lilyandlily
Japanese and French~

2007-1-19 01:37 PM RodeoEDO
我最想學係日文....
因為我最鐘意聽日文歌xD"

原因係∼
私はたいへん日本の文化が好きだ  =w=

2007-1-19 05:05 PM bb_1993
樓主,我同你一樣呢三樣呀~XDD

2007-1-25 07:19 PM 癲儀;-
[font=Impact]最想學英文`日文`韓文`
英文刀差吾多系全國語言啦`
學好D容易D溝通`[/font]

2007-1-25 07:33 PM CBABEx]`
Janpanese and English..
My english is not good { I try to use english to reply}
i love Janpanese songs and singers-3-
These are all simple words-v-

2007-2-14 11:29 AM 露莎x]`
日文and 法文.......

頁: [1] 2
查看完整版本: 最想學咩話