2006-12-28 01:07 AM ~shirleyleung~
做左衰人

>口<!!好唔開心呀~今日朝頭早整完個髮~本來好開心嫁~
點知返屋企果陣~見到一個盲左既阿婆~諗住好開心幫下佢~附佢過馬路啦!!
附佢過馬路果陣都好地地嫁~接落黎就係我做錯野既地方啦~或者我來就唔應該幫佢~
跟住...因為我帶錯左佢要行既地方~搞到佢心情極之惡劣~佢以為我係一個衰人~
周街d人都係甘望住我~以為我係咩壊人甘~
跟住有個阿姨行埋黎問我做咩~我咪同佢講羅~跟住個阿姨都想帶果位婆婆嫁~但係因為佢趕時間~
so走左~因為我果陣真係唔知點做好呀~so果個阿姨都叫我走~等街其他果d人幫佢~
好唔開心~果位婆婆佢果枝盲足打我~雖然一d都唔痛~但係我個心就更痛~
跟住仲要在街度一邊行一邊喊~真係好丟臉-︵-
做左衰人呀><''.....

2006-12-28 10:04 AM 招SA
其實你都係出於一番好心姐..
香港有多d 你咁好既人就一定好好喇..
唔好因為你一時好心做錯事而自責,
因為呢件錯事係人都唔想錯,
如果你真係唔開心,
你就更加要幫助更多既人.
當佢地既需要係你能力下做唔到既,
你就應該搵其他人一起幫助/
知道嗎?

2006-12-28 10:08 AM °LiLLian
o_O
甘why 冇問婆婆去where
再帶佢去?

u are a great person already!
not many ppl will guide/ help ppl like u :)

2006-12-28 10:11 AM Hiu_-細曉
好心當 9 肺
你幫佢
不過戴錯路姐
牙婆洗唔洗咁

而家d牙婆好煩

2006-12-28 10:13 AM 笨嘉BiXD
邊個哭??你??
唔好甘喇..其實個婆婆都系肓ar ja~
佢e為你係壞人ja~
但你有冇同佢講話要幫佢呢??
唔好唔開心喇..
你好好人呀>3<

2006-12-28 10:14 AM 笨嘉BiXD
[quote]原帖由 [i][曉東子][/i] 於 2006-12-28 10:11 AM 發表
好心當 9 肺
你幫佢
不過戴錯路姐
牙婆洗唔洗咁

而家d牙婆好煩 [/quote]

我都覺....=.="
大大聲係街到講野...驚死人地唔知甘

2006-12-28 10:18 AM 小ying`.
其 實 你 都 想 幫 個 呀 婆 姐 ^0^  唔 洗 咁 自 責 ,,,*
唔 好 唔 開 心 呀 `_!          其 實 e 家 d 婆 婆 ;}`  個 個 都 係 覺 得 自 己 好 似 係 大 哂 咁 `=]
因 為 佢 地 一 話 有 人 蝦 佢 .."` D 人 就 實 聽 哂 呀 婆 講 咁 =)`
唔 好 唔 開 心 啦 :]`

2006-12-28 12:06 PM ~shirleyleung~
謝謝你地安慰我...而家個心情好番d啦...謝謝你地^3^

2006-12-28 12:40 PM 細鋒
你哭呀!~唔好咁傷心啦!~

2006-12-28 12:42 PM 細鋒
[quote]原帖由 [i][曉東子][/i] 於 2006-12-28 10:11 AM 發表
好心當 9 肺
你幫佢
不過戴錯路姐
牙婆洗唔洗咁

而家d牙婆好煩 [/quote]

我都覺呀!~看完之後!~

2006-12-28 03:16 PM Kiki-Bubu
你都係好心想幫個婆婆咋嘛~~
唔緊要啦~
BE HAPPY!=]

頁: [1]
查看完整版本: 做左衰人