I-See 論壇 » 笑話區 » [轉] 中國超廢標籤

2007-1-17 09:35 AM Akaisha_Oki
[轉] 中國超廢標籤

> > >中國有些產品上的說明標籤很有智慧,信不信由你以下是一些產品標籤上的說明。
> > >
> > >1.Sears吹風機:
> > > 睡眠時請勿使用。(你用到我都唔反對o既!)
> > >
> > >2.Dial香皂:
> > > 使用說明:如一般香皂使用。(咁到底係點用法呢? )
> > >
> > >3.Swanson冷凍食品:
> > > 食用方法:建議先解凍。(建議o者!)
> > >
> > >4.某飯店提供的浴帽外盒寫著:
> > > 適用於一個頭。(咁我入到兩個頭又點先? )
> > >
> > >5.Tesco's Tiramisu點心:
> > > (印在盒子底部)請勿倒置。
> > >
> > >6.Marks&Spencer麵包布丁:
> > > 本產品加熱後會變熱。(原來係咁!)
> > >
> > >7.Boots兒童咳嗽藥:
> > > 2-4歲兒童專用:服用後請勿開車或操作機械。(好,我會睇住佢!)
> > >
> > >8.Nytol安眠藥:
> > > 服用後的徵狀:可能會引起嗜睡。(有冇肯定o的呀?)
> > >
> > >9.某中國製聖誕節燈泡:
> > > 限室內或室外使用。(幾實用喎)
> > >
> > >10.Sainsbury's罐裝花生:
> > > 警告--內含花生。(好驚呀,我掩護你走先!)
> > >
> > >11.美國航空的堅果點心包裝上:
> > > 使用方法:打開包裝,吃堅果。(咁既步驟,唔講我真係唔識用)

2007-1-17 05:22 PM 巴黎之冬
post過啦
但都thx你sin

2007-1-18 04:23 PM Love滿月
好好笑呀
唔講我都唔知~

2007-1-18 04:37 PM sIuminG`
POZ+睇過了..
bUt THZ U..xdd'

2007-1-18 04:42 PM JACK`傑
我覺得第10個罐裝花生笑死

頁: [1]