I-See 論壇 » 笑話區 » 【轉貼】 奪命偕音電話查詢

2007-3-27 07:05 PM erichan1991
【轉貼】 奪命偕音電話查詢

本人: 你好, 電話查詢, 請問有咩幫到你?
>>> > 亞伯:喂!我要個”朼肉粉蓮葛”同”蒸瘦雞根”
>>> > 本人: ( 亞腥, 呢度無外賣叫架喎!)
>>> > 先生, 唔好意思, 請問係咪公司名 ?架?
>>> > 亞伯:唔係呀…獨私架!!!
>>> > 本人: ( 死火…完全無idea)
>>> > 先生, 唔好意思, 咁可唔可以重複一次 ?
>>> > 亞伯: (開始想發老脾)
>>> > 都話”朼肉粉蓮葛”同”蒸瘦雞根”咯!
>>> > 本人: (你老闆, 我都未發老脾呀 !)
>>> > 請問係咩機構黎架?
>>> > 亞伯:都話獨私咯, 獨私o個d雞根呀, 乜你咁蠢架?
>>> > 本人: (我蠢都起碼講野講得清楚先啦, 亞腥!)
>>> > 麻煩你等等!
>>> > 本人hold住條線諗左10秒, 終於有d眉目. . . . . .
>>> >
>>> > 本人:先生, 你係咪想查”進修基金”呀 ?
>>> > 亞伯:係呀, 死蠢!
>>> > 本人: (本人火都黎埋,"死蠢"佢又講得好清楚喎)
>>> > 先生, 咁”朼肉粉蓮葛”又係咩呢?
>>> > 亞伯:粉蓮o個d朼肉粉蓮葛呀, 你唔知呀 ?!
>>> > 本人: (根據本人o既經驗, 呢味?同o個味”蒸瘦雞根”一定有關係)
>>> > 先生, 請問係咪”職業訓練局”呀 ?
>>> > 亞伯:咪係囉, 徒晒我d時間!
>>> > 本人: ( 你咪仲徒納稅人d錢, 學人進修喎!)先

2007-3-28 05:26 PM 巴黎之冬
唔係好明
好亂牙-口-'

2007-3-28 10:29 PM FdYiNg
唔明呀...
都唔知佢講咩?

2007-3-31 05:54 PM 囡囡豬
唔明-
...
-3-

2007-4-1 12:59 AM θαβ
我明wa...但唔多好笑=.=""