I-See 論壇 » IQ區 » 誰是兇手?

2007-4-7 01:59 AM 街車一族
誰是兇手?

有一個富豪商人,她出差回來發現放在保險箱的100萬不見了,

於是,她去請偵探來幫忙,因為事情非常嚴重,

所以就只有富豪和偵探知道而已。

於是他們去問公司裡的員工昨天行徑,

A小姐說"我昨天和男友去喝咖啡阿!"

他們去問B先生"我可不知道什麼100萬被偷的事阿!我昨天在家睡覺呢!"

他們去問C先生"我昨天和朋友...去...去打高爾夫球!"

到底是係邊個呢?

如果知道答案...要解釋...

no model awnser

2007-4-7 02:03 PM Lok^yan(印
B先生

BEZ我諗個偵探冇問過佢有野比人偷左

2007-4-7 04:18 PM *布子妹妹*
[quote]原帖由 [i]Lok^yan(印[/i] 於 2007-4-7 02:03 PM 發表
B先生

BEZ我諗個偵探冇問過佢有野比人偷左 [/quote]
我都覺得係b

2007-4-7 07:23 PM kimberly_1052

because
就只有富豪和偵探知道,
so
B 說謊 ∼

2007-4-7 07:43 PM kayanstar
B先生~因為A小姐話得個個偵探知道佢唔見左「一百萬」。
咁冇喇喇個B先生講左「一百萬」出黎bo~A小姐又冇同佢講過~咁佢又點知呢?所以係B先生

2007-4-9 03:07 PM w226
C先生
吞吞吐吐

2007-4-10 05:20 PM 咖啡杯戀人
B先生\
只有富豪和偵探知道...B先生冇可能知

2007-6-8 12:23 PM 拉克絲.庫萊茵
我認為係B先生偷的!!!!!!!根據無人講過係100萬呀!!!!!正所謂此地無銀三百兩!!!!!事主和那個偵探無講到多少錢,B先生點解會知呀!!!!

2007-6-8 08:04 PM fiona135
b先生,因為得知道呢件事ge人得個富豪同個偵探姐
點解個b先生會知呢
因為佢系犯人先會知ga嗎
所以佢就系犯人囉

2007-6-11 01:00 PM 駿〞
3 個 都 係 兇 手

BC

A 小 姐 'S BF IS B 先 生

B 先 生 去 左 SLEEP GE 話 點 去 drink COFFEE

C 先 生 去 打 GOLF  GE 話 應 該 係 同 D 客 去 打

點 會 同 D FD 去 打 除 非 佢 係 老 世 ~~

SO 3 個 都 係 講 大 話 -3-

& B 先 生 係 主 謀

BC 只 係 得 事 主 & 偵 探 知 100 M GE 事

[[i] 本帖最後由 駿〞 於 2007-6-11 01:02 PM 編輯 [/i]]

2007-6-18 06:30 PM kino
b先生因為尼件事只有富豪和偵探知道 所以b先生係唔知 但佢講得出什麼100萬被偷 所以應該係佢

2007-6-18 10:16 PM ~流下去的眼淚~
B先生

because只得富豪和偵探知道

2007-6-25 02:00 PM elegy2m
b先生?
因為佢自爆無偷100萬
何況人地都無問佢

2007-6-26 03:38 PM 笨NaNa
B先生,因為 : 只有富豪和偵探知道之ma~!!佢又點知有100萬被人偷左呢~??

2007-6-26 10:24 PM 哼怡
b先生*

因為1開始就講左只有  {富豪商人}  & {偵探}   知道`

2007-6-27 01:16 PM 呀欣XD
???????????????????????????????????????????????

2007-6-28 12:58 AM .正方霖;)
[font=Georgia]b啦當然係...!
佢又點知毛啦啦有100萬既事播:em21:[/font]

2007-6-30 10:59 PM cyw02148

because
就只有富豪和偵探知道,
so
B 說謊 ∼

頁: [1]
查看完整版本: 誰是兇手?