I-See 論壇 » 笑話區 » 不同言語的對答

2007-4-17 12:57 PM cm94
不同言語的對答

在某一個地方,有某1個人講某一種言語叫做反話…有某1人講一種言語叫做Lung話
阿飛有一日接阿曼機見到阿曼馬上同佢講 (翻譯) "掰掰!今年見完上年又見啦!"
[color=#360000](因為佢在第二個地方來的所以用唔同語言)[/color]
阿曼就講"下?我整年無見過你,你就話又見?直頭係Lung話!"
阿飛就問:咩呀?明明係琴日先見過!"
搞到阿曼一頭霧水,佢就無奈地答:"真係唔明白,算啦,返屋k先講~"
阿曼返到家就同阿飛講 "早頭!我盼一陣先"
阿飛就話 "早晨阿!快D醒啦"
阿曼:下?怡家中係夜晚wo...我都沒睡過…真奇怪…
早上 11:00
阿飛:阿曼!早頭啦!快D盼啦~!"
阿曼:我剛剛先起來,又再睡?"
阿飛:你幾時返來呀?
阿曼:下?我唔返來架!我來旅行炸!明天走啦!"
阿飛好開心地答:咩話!真架?!你永遠唔返來?哈哈,真係好!我可以日日見到你囉!
阿曼:我出去行下先~~
阿飛:好~我陪你!
晚上10時
阿曼:早頭啦
阿飛:早晨啊~
阿曼:Zz
早上10時
阿曼:快D起身啦!趕住去機場呀!
阿飛:下?我剛起床架!又盼?
阿曼:你行唔行姐?
阿飛:行!
.......到機場
阿飛好奇問:做咩唔來呢到?
阿曼:我走啦~你講咩?
阿飛:喔喔...?
阿曼:掰掰啦~
阿飛:哈囉~~

2007-4-17 01:11 PM
o曬...
但有d唔多明=-=