I-See 論壇 » 瘦身大法區 » 飲食原則

2007-5-20 05:34 PM 彤兒`
飲食原則

[color=Black]飲食原則:

-選擇少油烹調法,如炆.焗.蒸.灼.上湯等.避免煎炸.炒.紅繞等多油的煮法
-避免含高脂肪的食物,如排骨.燒肉.雞翼.魚皮.豬腳.即食麵.椰汁.白汁等
-均衡飲食.保持飯.肉.菜的份量.可選擇清湯,並且要隔油
-盡量選用低糖及低脂肪的飲品,如健怡汽水.清茶.檸檬茶(走糖)
-外出的食店總比家庭煮的小菜多脂肪,盡量減少出外飲食

雖然係好難全部跟足,但係為左自己健康同體形,大家收檢一下進食方面既習慣啦
食得多固然無益,但係都吾可以吾食既[/color]

2007-5-26 12:19 AM kaya41020
[color=Blue][size=5][font=黑體][u]嘩..!好難改嫁啵!...我最鐘意食炸野=V="
雞翼,薯條吾少得=.........=||
雖然我吾系肥豬-3-||.....
但系都想食得健康..!=]
再俾多D好料我地喇...
見習版主"癲彤"加油唷>V<**
                                                           你的老友:涼亭[/u][/font][/size][/color]

2007-5-28 03:52 PM 彤兒`
回復 #2 kaya41020 的帖子

先謝你*
吾洗把字放到咁大吧. . ^v^
加油`=)

2009-3-1 08:04 PM 我愛你1314樂
十卜^^

2009-3-1 08:20 PM holly_1410
我都想改下飲食習慣..但有時講就容易""
做就係另一回事""成日被迫食街外飯..
呢d就真係"有心無力"啦= ="":sk896i8:

頁: [1]
查看完整版本: 飲食原則