I-See 論壇 » 綜合圖片區 » 難得一見的火彩虹

2007-7-1 02:10 PM 〝蜜瓜之穎
難得一見的火彩虹

下面的照片是所謂的「火彩虹 (Fire Rainbow 的直譯)」的照片;「火彩虹 」是一種發生在大氣層中罕見的自然現象。

>> 這張照片拍攝於美國愛達荷州與華盛頓州邊界處, 照片上的「火彩虹」持續了1個小時之久。

>> 這種特殊現象產生的條件是:
>> 高空中捲雲層所在的高度至少要有 20,000英呎,捲雲層裡的冰晶數量要足夠,另外就是太陽照射捲雲層的角度正好要為58度。

>> 當俱備了上述全部的條件之後.
>>
>>  或許你就可以置身在如此美妙的自然奇景之中喔...

請切換完整版來瀏覽圖片和連結

2007-7-1 02:11 PM Tigris`翼仔:
喔-0-""
好令~
我都好想睇下

2007-7-1 02:13 PM 索女喪屍機關槍
嘩;好令哦;
真係難得1見哦;

2007-7-1 02:24 PM 蘋兒angela
[color=#ffffad][box=#000000]嘩..好令呢
我都想睇到呢><[/box][/color]

2007-7-2 06:43 PM 〝芝芝〞♀
好令

我都好想睇下

2007-7-2 10:27 PM kuchu
呀 ~~~ 好靚

我都未見過呀

2007-7-3 12:03 AM 邪惡〝〞忽-3-
好令啊=]
真係好少見呢=]
有機會我真係想親身見下=]

2007-7-3 10:39 PM 茵>◎<
好令呀!我第一次見到甘嘅彩虹炸,好想親眼睇下呀!!><

2007-7-3 10:44 PM 蝶蝶蝶;3
[color=Black]哇型牙-3- 有機會親眼睇就好xD[/color]

2007-7-4 06:54 PM Ar-Vivian
好令牙...
如果可以親眼見到就好啦......

2007-7-4 08:14 PM SIU‵
[color=Black]真定假嫁..

系咪電腦做出黎嫁..[/color]

2007-7-15 02:04 PM El\/a_M.
真係好令wor...
+卜`
真係好想見下

2007-7-15 03:36 PM KOstEr07
想親眼見多d!!!

2007-7-15 07:05 PM choYi`=]
唔錯........唔錯.........

2007-7-17 02:51 PM 牧野由依
Wow . . It's so beautiful !

I can't belive it !

2007-7-19 10:46 PM CAT!
xd''

我覺得好搞笑牙呢張相=]''''

唔知幾時先可以睇倒呢/\/\'

2007-7-19 10:48 PM 菠籮包
嘩~
彩虹燒焦左~~

2007-7-20 01:22 AM 桃`
嘩 ..好靚 .. @@"
想親眼睇下 .. -3-"

2007-7-20 09:02 AM vIVI-人!
哇!?**
好精彩呀xd

2007-7-20 03:21 PM assassin
好令呀...我好想好想去果度睇呀....^^

頁: [1] 2
查看完整版本: 難得一見的火彩虹