I-See 論壇 » 笑話區 » [轉]大陸一個怪口音

2007-7-3 07:01 PM 鼠;
[轉]大陸一個怪口音

大陸一個口音很重的縣長到村里作報告:
「兔子們,蝦米們,豬尾巴!不要醬瓜,鹹菜太貴啦!!」
(翻譯:同志們,鄉民們,注意吧!不要講話,現在開會啦!!)
縣長講完以後,主持人說:「鹹菜請香腸醬瓜!」
(翻譯:現在請鄉長講話!)
鄉長說:「兔子們,今天的飯狗吃了,大家都是大王八!」
(翻譯:同志們,今天的飯夠吃了,大家都是大碗吧!)
不要醬瓜,我撿個狗屎給你們舔舔...
(翻譯:不要講話,我講個故事給你們聽聽..)[/

2007-7-3 07:17 PM kaman_melody
[u][color=Orange]哈 哈 . . .
好 搞 笑 . . .[/color][/u]

2007-7-3 07:19 PM KeiaKo

講完之後有冇比人打

2007-7-3 07:41 PM 〝小錯┘
哈"!好笑!?!
仲有冇下集嫁??

2007-7-3 07:58 PM 你我他
好好笑...睇咁多次都覺

2007-7-3 08:39 PM 蘋兒angela
個翻譯真係勁
十卜十卜你~^^

2007-7-3 10:40 PM MG.V_Vll
[b][u][align=center][color=Black]睇過lu*
都sup=]][/color][/align][/u][/b]

2007-7-4 07:49 PM cyw02148
[size=6][color=#002dff]哈 哈 . . .
好 搞 笑 . . . [/color][/size]

2007-7-5 12:30 AM hell
好攪笑hahaha~~~~`````

2007-7-5 06:26 PM orange951006
??????????????????????

2007-7-5 08:44 PM SIUBE
哈哈  勁搞笑.....

2007-7-5 10:00 PM christopher8
= =
你諗出黎架....
笑死..

2007-7-5 10:10 PM kuki_ryo
好好笑AR......
諗左幾耐???

2007-7-5 10:14 PM 天使街002
好好笑.............不過d人唔嬲家???OwO??

頁: [1]
查看完整版本: [轉]大陸一個怪口音