I-See 論壇 » 寵物區 » 貓 貓 年 齡 對 照 表

2007-8-11 07:48 AM 糖打令:D
貓 貓 年 齡 對 照 表

養貓們~你地的貓現在幾多歲啊???

貓喵             人類

一個月   --   一歲

兩個月   --   三歲

三個月   --   五歲

八個月   --   十一歲

一年       --   十三歲

一年三個月   --   十八歲

一年六個月   --   二十二歲

兩年       --   二十四歲

三年       --   二十八歲

四年       --   三十二歲

五年       --   三十六歲

六年       --   四十歲

七年       --   四十四歲

八年       --   四十八歲

九年       --   五十二歲

十年       --   五十六歲

十一年   --   六十歲

十二年   --   六十四歲

十三年   --   六十八歲

十四年   --   七十二歲

十五年   --   七十六歲

(往後每年添四歲)

2007-8-11 11:50 AM CAT!
兩年       --   二十四歲

嘻嘻^3^  我隻貓仔宜家24歲^ ~ ^

2007-8-21 09:54 PM pukichan
我隻貓貓依家  18  歲,,,
       仲大過我xdd=]]

2007-8-21 10:43 PM 恨*愛
咁我諗我隻貓就死喇.....嗚嗚
佢e家72歲喇.....
不過好彩仲有5隻bb貓

2007-8-22 01:38 PM 狗兔
嘩..
原來係咁ga!?

2007-8-22 06:48 PM KOstEr07
真係好快就結束
要珍惜佢地

2007-8-22 10:24 PM 彤兒`
我姐姐果陣開始..
十四年   --   七十二歲

甘老@.@!?!?!

2007-8-24 01:58 PM girl1201
thx ””
唔該哂 ””””

2007-8-28 05:14 PM  Ca`
[color=Black]下..
原來咁架-w-!
好得意
年齡計法都得意過人既:sFQ90Oy:[/color]

頁: [1]
查看完整版本: 貓 貓 年 齡 對 照 表