I-See 論壇 » 心事討論區 » 發洩區 » 個個都無視我的存在

2007-8-13 03:24 PM 杯子
個個都無視我的存在

好多例子的...
1)有個呀姨周圍派糖,,連大人都佢都會問聲要唔要,,就係唔問我同俾我.

2)細佬玩電腦玩耐左一陣,呀媽冇話佢,,反而話我.

3)細佬有少少唔舒服,呀媽就即刻問佢:要唔要睇醫生呀、邊到唔舒服??,,
   但係當我咳到痴線時,佢只係話:出尼食粒藥再睡啦.

4)細佬蝦我,我潛意識地反擊(自衛),,我猛叫媽咪求救,,佢只係叫我唔好理佢

5)細佬講一聲話要玩呢玩路(甚至話要買遙控飛機),,就有得玩,
   我只係話想要部mp3甚至只係一D更便宜的東西(又唔係mp4,ipod),,
   好幾年都冇買到.

6)每次人地話會買野返來送俾我地,,
   總係冇我份

我係咪真係渺小到連粒塵都不如??

2007-8-13 05:00 PM 海王藍
多D同媽咪傾計出街,

對你有幫助架

2007-8-15 10:34 AM 彤兒`
我何以吾系甘牙..
次次買野都系只有家姐細路份.
我呢?!成日話我有好多3..
其實我d 3系家姐比我嫁jia.
我衣櫃真系好小好小3系我自己簡嫁囉咩事?!←過份到要我執佢d底3 -0- ←緊系吾著-v-

2007-8-17 03:54 PM 蘋兒angela
你唔好咁la><
我一定唔會好似你講個d人咁既><
我同你做個朋友好冇??^^
我唔介意牙~
如果你add我個時
我冇answer你姐係我唔係到~
咁你等一等~我就會回番你架la~^^

2007-8-17 10:21 PM 夜千雨
[color=#b600ff]同你牙媽傾多D計啦,,--'
不過佢可能重男輕女'XDD[/color]

2007-8-18 11:35 AM  Ca`
[color=Black]好搞笑-0-""sor
都吾知講咩好-0-
偏心掛...[/color]

2007-8-18 01:02 PM CAT!
2)細佬玩電腦玩耐左一陣,呀媽冇話佢,,反而話我.

3)細佬有少少唔舒服,呀媽就即刻問佢:要唔要睇醫生呀、邊到唔舒服??,,

4)細佬蝦我,我潛意識地反擊(自衛),,我猛叫媽咪求救,,佢只係叫我唔好理佢

5)細佬講一聲話要玩呢玩路(甚至話要買遙控飛機),,就有得玩,
   我只係話想要部mp3甚至只係一D更便宜的東西(又唔係mp4,ipod),,
   好幾年都冇買到.

我諗你媽咪係想你讓下細佬,,

不過,, 我覺得,,

應該同你媽咪, 爸爸反映下=];;

2007-8-26 12:44 AM 菲芘
重男輕女唔要得"

2007-8-26 04:24 PM 1塊膠布t3t`

有時我都覺家人都係care我細妹多過我\0/
我明白你感受..

2007-8-26 05:26 PM 嘿嘿嘿嘿.
而家D人真係有D問題囉我覺得
成日都淨係遍幫D細既

2007-8-28 07:36 PM 霜穎
我都係啦...明明係個妹唔乖話我唔教佢..
買3又冇我份...成日話牙妹少3
我咪仲少...得個dd,,出街著得個幾件...又唔肯買比我...
d家人真係呀...想同佢講下野就話我-33-
唉....

2007-8-30 07:31 PM DanDanMa

好幾年都冇買到.

[font=黑體][size=3]呢幾條好明顯系你媽媽重男輕女LOR`過分![/size][/font]

2007-8-30 07:46 PM KOstEr07
尼d真係唔得
我睇你都係同父母反映下啦 你ge意見

2007-8-31 01:53 AM kayanstar
D父母就係咁嫁la~

佢地幾時有公平咁對我地d細路嫁?可以話係冇既!

佢地一句話no,唔好,唔得,唔準,唔鍾意就乜都唔俾我地做!

好似我咁~我唔鍾意小提琴,我屋企人係都要我學^,<

我牙爸初初都話由得我,但最尾又咪係迫我學!

頁: [1]
查看完整版本: 個個都無視我的存在