I-See 論壇 » 超自然綜合區 » 鏡∼唔好亂擺

2007-9-22 04:34 PM h0ney;)
鏡∼唔好亂擺

鏡∼唔好亂擺
男男女女為悅己者容∼所以大家都好鍾意照鏡∼
你屋企會唔會因為咁而擺好多鏡呢?不過,鏡∼唔係可以亂放架!

1)唔好對住門口,唔係你一世都擔憂
如果你想一入屋日日嚇自己就隨便你∼因為鏡對門係會對住戶做成好大既心理壓力∼而且∼以前d人放鏡係門口係嚇賊∼唔通你當自己係賊?
仲有∼鏡放門口會吸左d邪氣返黎∼尤其係你個門口咁岩係d煞位就更大件事∼

2)唔好對床頭,唔係一世訓教吃苦頭
放床頭床尾都唔好∼因為床頭係人既養靈氣之地∼放鏡係會反彈∼搞到個人會遲鈍d∼
放床尾仲死∼一起身就對到自己個嚇人樣∼如果夜嘛嘛起身對住既話∼你估你會唔會痴線?如果真係冇辦法床尾對住鏡∼唔緊要∼加塊布遮遮∼

3)廳房太多鏡∼因住去吊頸
如果你屋企唔係太光猛∼而又加好鬼多鏡面做裝飾∼你就要小心∼
因為放太多鏡係廳度∼好容易搞亂屋既氣場∼再加上當你返到屋企,明明得你一個都見到好多個你∼一時真一時假∼仲唔會思覺失調?!

4)放鏡廚房∼遲早入廠
如果係放鏡廚房∼即同火上加油冇分別∼唔想食到肚屙∼唔該唔好咁不倫不類∼

講黎講去∼放邊度好?!

1)收得起既∼或隱藏式
2)對窗口∼尤其係有煞位既窗口

2007-9-22 04:40 PM 嘿嘿嘿嘿.
點解要對窗口?!
好彩我咩都冇中

2007-9-23 07:41 AM 〝winky〞
我呢幾個位都冇中=]

2007-9-23 11:42 AM 糖打令:D
好似風水戈d野-
屋企既鏡全部刀收得起-_-!
又冇中-不怕 -3-

2007-9-25 11:28 PM Romantie
幸好
多謝分享

2008-9-29 11:28 AM alice0503
其實我好怕鏡呢類野~
"放床尾仲死∼一起身就對到自己個嚇人樣∼如果夜嘛嘛起身對住既話∼你估你會唔會痴線?"
好同意呢句~十卜

2008-9-29 12:34 PM laisze
其實d鏡好邢...
呀媽成日叫我唔好亂把鏡...
驚會出事...

2008-10-4 05:29 PM 惡小鬼_]穎
我鏡係衣櫃到...呵呵

頁: [1]
查看完整版本: 鏡∼唔好亂擺