I-See 論壇 » 超自然綜合區 » 髮長遮額易撞邪

2007-10-13 11:00 PM h0ney;)
髮長遮額易撞邪

髮型影響一個人的外觀,一頭整潔清爽的髮型可以給人精神爽利的感覺,若然
頭髮蓬鬆、長到將額頭遮掩則不是好事,因為髮型也可以影響到一個人的運勢
,甚至撞鬼。

據玄學家方海閱師傅表示,傳說人一出生就有三把火,分別在雙肩以及額頭,
是人的陽氣象徵。若然一個人不好好整理頭髮,甚至刻意將頭髮掩蓋額頭,便
會將額前的一把火遮住,這樣會令自身的運勢轉弱,因而增加撞邪以至見鬼的
機會。至於一些髮長及肩的朋友亦是一樣,如果能夠把長髮束好,便可以避免
將兩肩上的火遮住了。

2007-10-15 08:27 PM 嘿嘿嘿嘿.
但系好多人都系甘架w0r
佢地都無咩事

2007-10-19 04:04 PM 狂野巨火雞
[font=georgia][b][align=center][color=#006dff]說得對-_-`
所以有陣子夜晚我把頭髮夾起

2007-10-21 11:38 AM 你我他
好多人都中意留陰啦
不過我中意夾住佢地~~

2007-11-17 08:44 PM SZE_思
我成日都係咁,,,都冇事=.="不過第日就唔知喇-.-

2007-11-18 08:48 AM Iady
好彩我冇用d頭髮遮住個額頭:sWh98W1:

2007-12-8 07:49 PM aii兒
好難吾留陰啵-口-

2007-12-15 03:45 PM wflai2007
不要到youtube搜尋latulatuka

DO NOT search latualatuka in youtube

千萬不要讀下去.更

1945年,一位網上白痴-我自己,乘坐一艘灰色小船由非洲漂到美國•一位神秘男人殺死了她,而且在背脊割了"LATUALATUKA"幾個字母。一星期後, 這消息傳到亞洲.現在你已看完這篇訊息, 她會在一星期後飄到家中奪取最重要的家人性命。解咒方法只有完成以下指示

將此訊息貼在其他三個留言版的回應內.

2007-12-15 04:00 PM tsz-魁.
嘩 -,-`
點 算 呢 ;
不 過 我 d 頭 髮 都 吾 算 長 -,-`
放 心 `

2007-12-30 05:45 PM i_lub_nathan
點會呢..
我頭髮又長又留陰..
我都未撞過個啲...
係咪有啲誤解呀!?

2008-5-21 07:47 PM alice0503
好彩我d頭髮冇遮陰

頁: [1]
查看完整版本: 髮長遮額易撞邪