I-See 論壇 » TW empire » 我愛黑澀會 » 300Fans大亂機場 監製浴血 黑澀會美眉襲港 驚到喊

2007-11-19 12:20 PM 牙儀''
300Fans大亂機場 監製浴血 黑澀會美眉襲港 驚到喊

[size=5][b]300Fans大亂機場 監製浴血 黑澀會美眉襲港 驚到喊[/b][/size]
星島日報 : 2007-11-19 (星期一) 6:11 AM

(星島日報報道)台灣的綜藝節目深受港人歡迎,以少女為骨幹的節目《我愛黑澀會》8位美眉(美少女),亦乘着棒棒堂的氣勢來港,為商場主持聖誕亮燈儀式。昨午有近300名Fans到機場接機,但當黑澀會美眉一眾成員步出閘口時,眾多Fans亦情緒失控,一湧而上,以致有Fans跌倒及甩鞋底,情況十分混亂。文:Winnie 圖:羅安強

《黑澀會》8位美眉在該節目的監製Andy陪同下,專誠來港為觀塘apm商場主持聖誕亮燈儀式。8位台灣美少女分別是大牙(周怡君)、小蠻(王淑萱)、丫頭(詹雅文)、小薰(黃瀞怡)、Apple(黃暐婷)、筱婕(張筱婕)、Mei Mei(郭潔琪)及鬼鬼(吳映潔)。

她們的航機於昨午1時多到達香港機場,可惜她們於禁區內逗留了1小時有多才出閘,現場則有近300名Fans聞風而至前來接機。一眾美眉亦十分識做,出閘後即時笑容滿面地一字排開讓記者拍照。雖然現場安排了25名保安維持秩序,不過,Fans一見她們,即時情緒失控,一齊起哄衝上前欲親近偶像。由於情況十分混亂,有Fans不慎跌倒外,亦有Fans的鞋底飛脫,可是Fans們沒有放棄追星,即時爬起身繼續跟。

靚仔監製見紅

其實除了8位黑澀會美眉成員受歡迎外,該節目的靚仔監製Andy,亦有Fans專誠來接他機,令到情況亂上加亂。

而Andy亦因此被Fans撞傷嘴而流血,其中3位成員Mei Mei、丫頭及Apple見狀亦忍不住哭了出來,而較冷靜的鬼鬼即上前為Andy料理傷口。保安亦即時手挽手來保護一眾美少女登上預早安排的保母車。不過,在混亂中,卻有兩女一男的Fans假扮保安,阻止記者採訪及推撞記者,而該名男子更一度恐嚇記者,而兩名女Fans更拍打記者的攝影器材。

另外,8位美少女來港4日的行程也十分緊密,於今明兩天分別接受10多間報章雜誌的訪問。

至於電子傳媒方面,8人亦分別接受無綫的TVB8頻道、亞視的《娛樂大翻身》及華娛電視訪問,明晚出席完最後的公開活動後,21日便會離開香港返回台灣。

[b][color=DarkGreen]呢到有無人去接機?
andy哥比人撞到個嘴留血 , -口-
看到我有點瞎眼 @@
唔知佢有無事呢 ,

----

琴日apm唔知大家有無去 ?
我4點幾去到已經見到好多fans係到等緊了 ,
我到等左3個中 ,
7:30 美眉佢地好準時 ,
佢地超nice的 , 呵 , 還好會搞氣氛 xd
還唱左3隻歌 , 超hight的!
不過無影到相 , 還真羨慕樓下的可以影好多相 /__\[/color][/b]

2007-11-19 04:15 PM ★sumyu;D
我都去左@_@
係三樓好難影ˊˇˋ

2007-11-19 04:31 PM -★`癲小詠×°
我冇去呀T^T
因為mm果日唔得閒-3-

2007-11-19 05:37 PM LaM=]
我系1樓`
1點幾去到了`=]
之後有側田d fans`
之後咪睇下lo`=]
睇到2點幾去食野`
食完就3點幾`
之後企左好內`
佢地勁令女牙`!!
我拍左好多相=]

2007-11-19 10:24 PM 牙儀''
[quote]原帖由 [i]LaM=][/i] 於 2007-11-19 05:37 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
我系1樓`
1點幾去到了`=]
之後有側田d fans`
之後咪睇下lo`=]
睇到2點幾去食野`
食完就3點幾`
之後企左好內`
佢地勁令女牙`!!
我拍左好多相=] [/quote]

係1樓? 即係地下果層?
你一定等左好耐 .  我係4樓 , = =  
根本影唔到相 ,
你得閒po d 相上黎 :em26: xd

2007-11-20 04:38 PM tomi]]
我去吾到牙-3-
我想今日去牙-v-
但都吾得t^t

2007-11-21 05:57 PM LaM=]
[quote]原帖由 [i]牙儀''[/i] 於 2007-11-19 10:24 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結

係1樓? 即係地下果層?
你一定等左好耐 .  我係4樓 , = =  
根本影唔到相 ,
你得閒po d 相上黎 :em26: xd [/quote]

[color=Red]系牙`系地下果層,,
D相多數刀好模`
因為比D人系咁迫`-[]-"[/color]

2007-11-21 07:35 PM aR-yAn
點解睇其他ge新聞,
話係meimei, 鬼鬼, 丫頭喊ge?
lee度就係冷靜ge係鬼鬼.

2007-11-24 12:00 PM Gloria
我兩個都有去,,
機會整個大傻眼!!!
andy哥是被人推到撞上玻璃流血的
美眉比人推到抱在一起!!
個個都哭了,,
yako..鬼鬼,,apple,,meimei,,小薰都哭了

在apm我是在很近的,,
拍到好多美美的相呢^^

20號的簽名會,,個個都有傾到計
好開心喔!!!
人超nice的!!!
我是頭幾個去簽名的,,所以都很美
meimei有畫心心
大牙有畫小愛心
apple是簽全寫,,不只有一個a未,,還有畫蘋果
鬼鬼的筆劃都簽齊了,,不是只有2劃,,還有劃星星
小薰畫了一個大愛心呢
小蠻有畫一個哈哈笑
andy也有畫一個心心呢^^

p.s::andy哥應該沒事了,,
因為18號他們走的時候我在門口等他們車
等了30分鍾左右,,,他們出來了
頭半架車沒有拉下xx..尾拉下了..但是andy把頭抻出來了
我企路口,,所以可以追到,,
我看到他,,跳了起來..
你看到我跟我ya還有揮手了,,

[[i] 本帖最後由 Gloria 於 2007-11-24 12:06 PM 編輯 [/i]]

2007-11-28 07:46 PM 〃屎塔貓=)
超想去的...
可是monday有exam所以去吾到
想喊呀
i luv鬼鬼 + yak0!!

2007-12-3 09:30 PM 嘿嘿嘿嘿.
[quote]原帖由 [i]Gloria[/i] 於 2007-11-24 12:00 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
我兩個都有去,,
機會整個大傻眼!!!
andy哥是被人推到撞上玻璃流血的
美眉比人推到抱在一起!!
個個都哭了,,
yako..鬼鬼,,apple,,meimei,,小薰都哭了

在apm我是在很近的,,
拍到好多美美的相呢^^

20號 ... [/quote]
你要把照片放上來喔:em26:

2008-2-8 08:36 PM 筱羽
丫頭在中間啊~~~好想去可是媽媽不給...:s4U42I9:

頁: [1]