I-See 論壇 » 心事討論區 » 發洩區 » 點解我永遠都係就人果個....

2008-6-16 10:12 PM 白紗藍夢
點解我永遠都係就人果個....

各位I-see fd子,,我好唔開心呀...

可能大家會覺得我發緊up瘋,,

但我希望大家可以睇睇...

我覺得我越來越似「獨家村」,

我以為自己都算有知心朋友,,但點知根本就唔係 ,,

雖然d導火線都係d小事,,但積埋上黎,,我就忍唔到,,

亦發覺原來所謂既好朋友根本一D都唔尊重、唔重視我,,

最糟既係佢地一D都唔察覺自己既問題,,

點解我永遠都係遷就人果個???點解次次都係咁??

我唔想被人忽視、被冷落,,

但我自知不能了,,我跟她們根本不是同一類人,,很心痛…

究竟世上有沒有所謂的知心朋友???

[[i] 本帖最後由 白紗藍夢 於 2008-6-16 10:15 PM 編輯 [/i]]

2008-6-17 12:10 PM alice0503
知心朋友係有架
只係你仲未找到者

我同你o既情況有d差別
但我明白你o既感受

唔緊要啦!有時唔好唔出聲(我d心理測驗結果成日都係咁的^^")
講下自己的感受(寫低都好), 總之比你"所謂"o既fd知道你唔好蝦!!:suA28YH:
仲有我可以同你傾計架! 點會冇知心朋友?

[[i] 本帖最後由 alice0503 於 2008-6-29 01:41 PM 編輯 [/i]]

2008-6-17 06:30 PM
知己難求,真心知己更加難求
樓主努力吧,相信有一日你會搵到你人生中既知己:sFQ90Oy:
而你好朋友既方面,你可以嘗試同佢傾下,叫佢諗下你既感受,咁佢應該會明白,同埋你叫佢試下代入你身份,睇下感受係點
我諗最後你同你朋友一定會和解^^

2008-6-24 11:16 AM jwujwu
[color=Red]我系知心朋友;)
人們大多經不起是非的考驗;
有些人總會用閒言閒語試探你身邊至親.
奈可你的至親經不起考驗.0.[/color]

2008-6-24 07:38 PM ANNIE儀
不是沒有.只是你還沒遇上

2008-8-5 02:23 PM vs17
樓主又何必咁唔開心呢
朋友之間一定要互相遷就
而且人都有長處同短處
可能你地就係要咁樣相負相乘黎維持你地
之間嘅友誼呢
不過..如果你真係受唔住嘅話
要同佢地講丫

2008-8-8 12:09 PM taMmY_雨
可能你唔係沒知心好友.只是你還沒遇上姐!!
不如你同你個d fd講下你既感受啦!!

2008-8-9 12:02 AM Lacuna
有的時候妳太遷就別人.他們根本不知道妳的想法很難明白妳.
妳也很難融入他們...嘗試多說自己的感受吧,他們該會重視妳多一些
加油哇樓主. 我覺得跟妳是同一類人(笑)

2008-8-9 08:45 PM vanessawong830
知己真係好難搵
我有好多朋友
但係就係冇知己
有時有D心事都唔敢話畀朋友知
驚唔知佢地會點諗
有D好扮野,,有D好小器
但係我都會遷就佢地
因為個個人既性格都唔同,,
有時我講D野佢地聽番黎覺得語中帶刺
咁我咪去改下囉

希望你唔好唔開心:))
祝你快D搵到知心好友;]]

2008-8-18 08:22 AM 白紗藍夢
各位,,係我呀,,
好多謝你地肯聽我發UP瘋,,
又咁鼓勵我=]
真係好多謝你地呀^^我而家既心情好返好多喇!!
多謝哂你地所有人^u^

2008-8-19 01:41 AM smart‵nga
知心朋友當然有.
只係你仲未遇到.
你成日就人.
可能人地會覺得你係中意咁.
有時去講下自己個感受俾佢地聽.
等佢地都體諒下你.
咁樣你地先會了解對方.

頁: [1]