I-See 論壇 » 心事討論區 » 發洩區 » 對唔住冇番一兩年我唔會諗得開

2009-8-3 01:37 AM 閃卡叔叔
對唔住冇番一兩年我唔會諗得開

[color=Black]真係唔明你地睇咩....
ABCDE....張野分五行
你就淨睇最差o個行—上課表現
係呀...
我認我o個行係最差呀,唔係D就E
但你都唔睇成績..
我係A小...
但我由小學開始讀上黎張張成績表都冇衣張咁靚囉
我話學科成績o個行
唔係多A,但係係第一次冇D
你發現唔倒我真係有D傷心.
但係今年我都去番英文班啦.
到我今日問你
「媽,如果我第日夾band你反唔反對?」
你話
「起!讀好D書先啦!咩都係假,讀好D書就係真!」
對唔住我個腦鬥雞諗唔開
對唔住我真係覺得我得番你一個.
對唔住我覺得只有你先可以撐得起我.
你係我最重要o個個
講真衣個世界得你先可以了解我
冇左你我唔知我會變到點
起碼衣十年後既我一定會接受唔倒
好驚冇左你
其實只係問你會唔會反對我夾band
我唔知點解我會諗到衣D野
我最想係衣方面得倒你認同
希望你鼓勵我
起望你幫我,同我守秘密.
好啦我知我白痴左D
睇你都知唔會
但係仲有邊個可以做到衣樣野?
真係...[/color]

[b][color=Red]當這已成為必需要說的謊
我最不想向你散的謊
哭了
最希望這眼淚給第二最愛的人看到
就算看不到也好
也請星空替我保管這唯一有待認同的眼淚[/color][/b]

[[i] 本帖最後由 夏季限定*有雅 於 2009-8-3 01:39 AM 編輯 [/i]]

2009-8-3 03:25 AM LxiyxChan.
講真我張成績表唔好得好邊 :em16:
behappy ah草丫:D

2009-8-3 09:40 AM 威風琳琳:D
咁媽媽既心態始終都係上一代罐輸比佢既忌法
唔讀好書就冇成就.就要捱窮.
烈火雄心3都有講拉:em03:
咁你咪多d同佢傾下.
同佢講下自己既意願.同埋唔一定要讀書先有成就.
即使夾band都有成就嫁._.
發噏瘋姐:em09:

2009-8-3 12:21 PM 寶寶:)
我何嘗唔係呢:em01:
「起!讀好D書先啦!咩都係假,讀好D書就係真!」
個個呀媽都禁講嫁啦
我呀都係:em01:

2009-8-3 12:23 PM Heyo.
自己興趣做自己職業咪幾好:em09:又做得開心又有人比錢你洗:em09:

2009-8-3 02:05 PM 閃卡叔叔
回復 #2 LxiyxChan. 的帖子

YIIIII:em35:

2009-8-3 02:06 PM 閃卡叔叔
回復 #3 琳琳;) 的帖子

佢上一代俾佢既係「唔比讀書」/________\

2009-8-3 02:07 PM 閃卡叔叔
回復 #4 殊.__. 的帖子

唉...女兒也是這樣子的境況喔/_________\;(拍肩

2009-8-3 02:08 PM 閃卡叔叔
回復 #5 SxngchxWxng. 的帖子

小里:em35:
冇可能咁如意ga/___________\

2009-8-3 02:22 PM Heyo.
[quote]原帖由 [i]夏季限定*有雅[/i] 於 2009-8-3 02:08 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
小里:em35:
冇可能咁如意ga/___________\ [/quote]
睇你有冇恆心架姐:em45:只要繼續一定搵到岩你既路:em45:
搵唔到咪自己整條囉:em09:

2009-8-3 05:57 PM 閃卡叔叔
回復 #10 SxngchxWxng. 的帖子

人地政府鋪條路都要俾錢啦:em35:
band衣條路好難行...我有恆心行落去...但我個銀包可能冇(掩面

2009-8-3 08:00 PM LxiyxChan.
[quote]原帖由 [i]夏季限定*有雅[/i] 於 2009-8-3 02:05 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
YIIIII:em35: [/quote]
唔好喊啦 :em48:

2009-8-3 08:11 PM 閃卡叔叔
回復 #12 LxiyxChan. 的帖子

你個樣好有說服力:em03:
可能個人大左開始覺得dry dry地

2009-8-3 08:20 PM 威風琳琳:D
[quote]原帖由 [i]夏季限定*有雅[/i] 於 2009-8-3 02:06 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
佢上一代俾佢既係「唔比讀書」/________\ [/quote]
咁個陣環境唔許可.依家就擺晒希望係我地身上:em03:
其實咁樣更加令我地反感:em35:
一句講晒.為興趣而工作好過為工作而陪養興趣囉:em21:

2009-8-3 11:36 PM 閃卡叔叔
回復 #14 琳琳;) 的帖子

衣樣一定ga喇,但你既興趣係咩衣個先係重點../_____\

2009-8-4 04:03 AM LxiyxChan.
[quote]原帖由 [i]夏季限定*有雅[/i] 於 2009-8-3 08:11 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
你個樣好有說服力:em03:
可能個人大左開始覺得dry dry地 [/quote]
係佢---->:em48:
係-.-乜都反對

2009-8-4 01:55 PM 豬豬豬豬豬
其實..你丫媽真係有一定既道理既-,-
我又細到大都係踢波..幾想做足球員...但係都要有出路先得架...
為興趣既話...玩下冇乜所謂既..但係為將來..興趣唔食得落肚
夾band/唱歌雖然可能可以賺好多錢..
但香港甘多個做le樣野既..賺得多既有幾多..
到時你夾band搵唔到食...書又讀唔成搵唔到其他工..
就真係慘-,-

2009-8-5 11:01 AM Heyo.
[quote]原帖由 [i]夏季限定*有雅[/i] 於 2009-8-3 05:57 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
人地政府鋪條路都要俾錢啦:em35:
band衣條路好難行...我有恆心行落去...但我個銀包可能冇(掩面 [/quote]
天無絕人之路:em09:況且係又唔係第一個行玩band呢條路:em09:
難行又唔係行唔到:em09:

[[i] 本帖最後由 SxngchxWxng. 於 2009-8-5 11:05 AM 編輯 [/i]]

頁: [1]