I-See 論壇 » 論壇公告區 » 提交你對i-see的寶貴意見(更新)

2009-8-8 12:02 AM 小熱血
提交你對i-see的寶貴意見(更新)

[size=3][box=#CCFFCC]為了讓i-see有長遠健康的發展..
現收集各會員寶貴的意見...
以便我們改善成為理想中的i-see[box=#FFCCCC]提交意見方法:
內容:各會員可就以下4點向我們提交你的意見...
   然而回覆到本主題..[color=Black][b]權限可自由設置為255[/b][/color]
[box=#FFFFCC]1)功能,系統
2)管理政策
3)管理人手
4)活動/其他...

向我們提出建議....[/box]
酬勞:我們會根據各會員的回覆...
   [color=Red]給予積分:1-200,isee錢10-2000[/color]
   視乎回覆內容的建設性[/box][/box]

[color=Blue][b]希望各會員踴躍發表意見
共同創造理想中的i-see[/b][/color][/size]

2009-8-8 01:26 AM 蘋果蘋
1)功能,系統
未有意見
2)管理政策
都好似無乜問題
只係有時除左吹水區同埋自貼區之外
好多時d po有"類似"呃po既物體
永世都介定唔係"呃po"既定義
3)管理人手
定期派出"神秘用戶"黎測試下管理層係咪真係肯做野或者有做野"
4)活動/其他...
我覺得每個版都有每個版既意義存在
每個版唔同版主"
咁樣係咪應該每個版 都有定期活動
做得果個版既版主 唔係剩係就咁睇兩睇
求其搵個版無人做版主就做
咁樣既話 版主就真係得個名喇"
姐係無分別" 加上本人認為isee開始越黎越小網聚之類
有時可以推介比d新會員 支持佢地自己搞下網聚
需然有可能會造成小圈子 但係我相信只要管理得好
呢d野會減低機會發生
另外我最主要最主要想提及一點重要問題
isee既吹水文化點解會去左自貼區= =!!!!!!!!!!!
呢個係主要問題 需然我記得之前有因為呢個問題
而造成好大件事 但係呢樣野真係要跟進下..應該話管理下
解決方法未諗到 諗到話你知

小小意見 可以唔覆 但係唔可以唔睇!"

2009-8-10 01:44 PM 小熱血
[quote]原帖由 [i]蘋果蘋[/i] 於 2009-8-8 01:26 AM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
1)功能,系統
未有意見
2)管理政策
都好似無乜問題
只係有時除左吹水區同埋自貼區之外
好多時d po有"類似"呃po既物體
永世都介定唔係"呃po"既定義
3)管理人手
定期派出"神秘用戶"黎測試下管理層係咪真係肯做野或者有做野"
4)活動/其他...
我覺得每個版都有每個版既意義存在
每個版唔同版主"
咁樣係咪應該每個版 都有定期活動
做得果個版既版主 唔係剩係就咁睇兩睇
求其搵個版無人做版主就做
咁樣既話 版主就真係得個名喇"
姐係無分別" 加上本人認為isee開始越黎越小網聚之類
有時可以推介比d新會員 支持佢地自己搞下網聚
需然有可能會造成小圈子 但係我相信只要管理得好
呢d野會減低機會發生
另外我最主要最主要想提及一點重要問題
isee既吹水文化點解會去左自貼區= =!!!!!!!!!!!
呢個係主要問題 需然我記得之前有因為呢個問題
而造成好大件事 但係呢樣野真係要跟進下..應該話管理下
解決方法未諗到 諗到話你知

小小意見 可以唔覆 但係唔可以唔睇!"[/quote]

感謝你的意見
2)
其實會員鍾意係咩區吹水...都幾難阻止-3-"
同埋呃PO E樣野,其實係版主決定...
MAYBE...重複內容,無意義...等等
3)
由於版主係睇整體工作表現..所以暫時無必要"神秘用戶"
除非測試其 處事手法...等
4)
其實本站不嬲建議版主多搞活動...
管理工作其後...可惜無咩版主搞...
我們很難強制佢地搞活動^^
同埋有D版人流5多...搞5到...

網聚...可以交給你負責哈哈:s1x77Wz: :s1x77Wz: :s1x77Wz:

會員選擇什麼版吹水..都是他們的自由...
我們只可以盡量搞活動..
令大部份會員集中左吹水區吹水:soD14qo: :soD14qo:

2009-8-11 12:07 PM 何俊浩;]
1)功能,系統:太小區喇,整多d啦,應該比真錢人請人入尼玩:em03:
2)管理政策:應該隔除人地職位都要公開問晒所有人投埋票
3)管理人手:應該搵我做壇主:em03:
4)活動/其他:尼尼去去個幾個攪,壇主唔攪活動,唔通等d細既攪咩,真唔掂:em45:

2009-8-12 02:41 PM TOFUv3v
1)功能,系統
-*插件太少了 可以再加
-*版塊感覺上不夠  
2)管理政策
-*版主以上的職位 應定期開會議 以方便壇主 了解每1個版的真正需要
-*盡快介定 [呃p0的定義]
3)管理人手
沒有意見
4)活動/其他...
每1個版的版主 應定期舉行活動
另外:
-*多搞一些聚會 如 BBQ 唱K 等等...
減低會員的小圈子...

-*可以每一個月舉行投票 比會員選出一個做到野 公私分明 的[傑出]版主

小小意見 如果任何針對成份 我係依到講 句 對不起!

2009-8-12 02:51 PM 小熱血
[quote]原帖由 [i]何俊浩;][/i] 於 2009-8-11 12:07 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
1)功能,系統:太小區喇,整多d啦,應該比真錢人請人入尼玩:em03:
2)管理政策:應該隔除人地職位都要公開問晒所有人投埋票
3)管理人手:應該搵我做壇主:em03:
4)活動/其他:尼尼去去個幾個攪,壇主唔攪活動,唔通等 ... [/quote]
感謝你的意見
1)本站只是個人營運而已..不是商業登記公司...做不到你的建議
2)調動管理層屬壇主之決定....所以不用給所有人投票^^
3)貴會員責任已-3,本站永不錄用^^..
4)...是否需要搞活動...都是版主/壇主自行決定...我們不會強制要求搞活動^^

2009-8-12 02:57 PM 小熱血
[quote]原帖由 [i]賢o0[/i] 於 2009-8-12 02:41 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
1)功能,系統
-*插件太少了 可以再加
-*版塊感覺上不夠  
2)管理政策
-*版主以上的職位 應定期開會議 以方便壇主 了解每1個版的真正需要
-*盡快介定 [呃p0的定義]
3)管理人手
沒有意見
4)活動/其他...
... [/quote]

感謝你的意見
1)能不能巨體說說...欠缺什麼插件和版塊??
2)這個我覺得不錯....我們會嘗試^^
4)其實這個也是我希望版主會做的事...
但他們是義務幫忙管理...所以我不太想強制要求定期弄活動

這個有點困難!
A)一個月一次....時間太短...意義不大
B)也要需另外的人手來幫忙..
C)如果那個版主朋友多....那麼不管他是否公私分明....也會得票最多

2009-8-12 02:58 PM TOFUv3v
[quote]原帖由 [i]小熱血[/i] 於 2009-8-12 02:57 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結

感謝你的意見
1)能不能巨體說說...欠缺什麼插件和版塊??
2)這個我覺得不錯....我們會嘗試^^
4)其實這個也是我希望版主會做的事...
但他們是義務幫忙管理...所以我不太想強制要求定期弄活動

追個有 ... [/quote]
打錯字了::s1x77Wz:
是這 不是追:sYZ92E7:

2009-8-12 07:08 PM
-同上面d人講既都係一樣 ,好似太小區
至於如果問我要新增咩區 ,我又唔知啵 xd
不過可以參考下其他forum嫁嘛 :)
-整個海外伺服器 ,等d唔係身處香港既會員上isee都快d (例如我:em28:)
-加多d插件囉 ..姐係d遊戲仔
-同d有人氣既forum聯盟 ,吸引多d人上黎isee
-請多d版主/邀請一d有責任心既人做版主
-開個介定呃post同粗口定義既post
-搞下meeting
-叫d版主定期搞下活動 ,當然總版同壇主都要搞下活動
-上面個位會員講得幾好 ,我都覺得d版主應該定期一齊傾下isee -,-

好似都係廢話甘 -_-
諗到再加啦下 ~xd

2009-8-13 11:01 AM TOFUv3v
:s1x77Wz: 又係我
1)功能,系統
可以多加插件 例.寵物中心 黑道生涯 版主考勤 ...
加多幾個版塊 例.男人心事 女性心事 動漫專區 ...
2)管理政策
可以定期開會 商討對策 尋找共識
3)管理人手
沒有意見
4)活動/其他...
每個版都搞啲活動 令會員多發帖 ...
同人地啲論壇結盟
以加人流

[[i] 本帖最後由 賢o0 於 2009-8-15 01:07 PM 編輯 [/i]]

2009-8-14 03:19 PM 山卡啦baby`3`
(1)功能/系統:
結婚系統應該加個搶花球既環節XD
至於點搶....
e.g 個新娘甘左1個制去拋花球
之後個系統就數3,2,1
d女仔就鬥快甘個制去搶花球.
搶到花球既果個女仔有50i-see幣獎賞:)
仲有.結婚時間加長小小.得6分鐘好小咧!

吾知e個意見得吾得咧老豆!?0.0

2009-8-15 01:47 PM 小熱血
[quote]原帖由 [i]婉x[/i] 於 2009-8-12 07:08 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
-同上面d人講既都係一樣 ,好似太小區
至於如果問我要新增咩區 ,我又唔知啵 xd
不過可以參考下其他forum嫁嘛 :)
-整個海外伺服器 ,等d唔係身處香港既會員上isee都快d (例如我:em28:)
-加多d插件囉 ..姐係d ... [/quote]
感謝叉燒大佬既意見xdd

其實我都諗住再拾過d版xd..
但5知點拾好姐xd

海外伺服器成本太高-3-....多謝叉燒大佬比錢

插件有無咩例子xdd

好難搵到d有責任既版主:soD14qo: :soD14qo:

good idea"xd

2009-8-15 01:50 PM 小熱血
[quote]原帖由 [i]賢o0[/i] 於 2009-8-13 11:01 AM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
:s1x77Wz: 又係我
1)功能,系統
可以多加插件 例.寵物中心 黑道生涯 版主考勤 ...
加多幾個版塊 例.男人心事 女性心事 動漫專區 ...
2)管理政策
可以定期開會 商討對策 尋找共識
3)管理人手
沒有意見
4) ... [/quote]
thx^^你的意見....
插件和版塊的意見不錯

2009-8-15 01:52 PM 小熱血
[quote]原帖由 [i]樣衰怪1號ovo[/i] 於 2009-8-14 03:19 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
(1)功能/系統:
結婚系統應該加個搶花球既環節XD
至於點搶....
e.g 個新娘甘左1個制去拋花球
之後個系統就數3,2,1
d女仔就鬥快甘個制去搶花球.
搶到花球既果個女仔有50i-see幣獎賞:)
仲有.結婚時間加長小 ... [/quote]
感謝你的意見...

我的技術很能做到令網頁進行同步..哈哈...

但結婚時間可以延長的

2009-8-15 04:06 PM
[quote]原帖由 [i]小熱血[/i] 於 2009-8-15 01:47 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結

感謝叉燒大佬既意見xdd

其實我都諗住再拾過d版xd..
但5知點拾好姐xd

海外伺服器成本太高-3-....多謝叉燒大佬比錢

插件有無咩例子xdd

好難搵到d有責任既版主:soD14qo: :soD14qo:

good idea"xd [/quote]
開個POST 叫D版主幫你手 再唔係咪參考其他FORUM ~_~

為左我 你係應該比多D錢嫁 -,-

插件 ?你指GAME ?鬥地主好玩呀 /.\

我都知我好有責任感 XD

2009-8-18 10:37 PM 嘉嘉OAO.
1)功能,系統
就咁睇落去 . 都冇咩問題呀 仲幾順下!

2)管理政策
我唔知點講好.
不過我比例子喇.
姐係例如 ..版規個啲
其實講真係唔係真係會有人走入去睇?
咁不如一個新人申左ac 就sd個版規過去會唔會好啲!
我都係舉個例子.
唔係到時 啲人又犯左 . 根住啲版主又叫人去睇..邊會有人理!

3)管理人手
就咁睇落去好多個版都好似冇咩版主 !
請多啲! 嘉油 !

4)活動/其他...
活動我都冇留意呀 !
不過其他野都冇咩 .
依嘉搵野唔洗比錢 唔錯唔錯 !
講真
我覺得  (我覺得!!!
如果要回po先有錢  要錢先有得用論壇既服務
咁有啲人唔鍾意講野只係鍾意睇野同搵野..
咁你都唔可以迫人去回po既 ..
所以唔洗用錢去用服務都唔差呀 幾好 !

個人意見^V^
熱血嘉油 !!

2009-8-19 11:03 AM 阿fish
1)功能,系統
功能可以新加多d野-3- 系統就未諗到
2)管理政策
搞一個淨系版主同總版主同管理人先入得既專區!
相討下可以點搞好i-see 亦都可以開會阿-3-
3)管理人手
個人認為版主要日日都會上i-see 睇下自己個管理個版-___-
又或者吹水區阿 會員自貼區 加多個版主 有照應都五錯架-3-
4)活動/其他...
應該搞多d團聚囉-3-
大家認識下大家 避免搞分批甘-3-

2009-8-19 04:06 PM 山卡啦baby`3`
1)+4)
可以加1個活動區既物體
如果d人想搞網聚可以系e個區度講
活動過後可以po番d相出尼俾人睇
甘樣可以鼓勵更多人搞活動
可以令會員之間既感情加好.

2)管理政策
各個版主應該快d諗到呃po既定義
仲有.同上.搞1個專俾版主同壇主入既區
俾佢地開會傾下有d咩要改善/做d咩可以搞好isee

3)管理人手
仲有好多版系冇版主的
可以搞個版主選舉/whatever.
儘快令各個版都有版主管理
減輕壇主既負擔

吾知d意見點咧老豆!?:)

2009-8-20 11:18 PM 狂野巨火雞
攪多d meeting喇葉健健:em40:
依家都吾似以前同isee班人甘close既.

2009-8-25 02:32 PM 小熱血
[quote]原帖由 [i]婉x[/i] 於 2009-8-15 04:06 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結

開個POST 叫D版主幫你手 再唔係咪參考其他FORUM ~_~

為左我 你係應該比多D錢嫁 -,-

插件 ?你指GAME ?鬥地主好玩呀 /.\

我都知我好有責任感 XD [/quote]
-3-
可能再改一改d申請條件掛xddd

-3-你比錢我洗5好:soD14qo: :soD14qo:

oic.....
-3-

頁: [1] 2 3