I-See 論壇 » 寵物區 » 請救救小狗(非常緊急)

2010-3-4 03:31 PM godlee1212
請救救小狗(非常緊急)

我的小狗名叫"叮叮"是一隻3歲半既混種狗女,原本佢係半歲既時候就要比人送去漁農署!!但我見好可憐所以就收養左佢,佢有時係跳皮左d ,不過真係好天真可愛 佢同我相處左差唔多3年幾時間!!一路都開開心心快快樂樂咁生活 真至今早我如常帶佢落街買早餐&散步,點知途經馬路既時候佢突然鬆開條狗帶跑左出去,咁岩比部行駛緊既的士撞到之後我就衝過去睇下點樣我見佢流左好多血,我就立即抱左佢返屋企幫佢包紮&止血!!因為個時先早上8點幾,我以經搭的士落元朗搵寵物診所,點知間間診所都未開門...................等到10點,我去左元朗專一動物診所睇症,個醫生幫"叮叮"照左X光片話佢原來左邊盤骨嚴重移位&左腳趾骨折 ,但佢地無內骨科手術可以做要我搵其他"內骨科"寵物診所做手術,我知道要做這類手術要很多錢,但我無能力支付咁多費用!!所以懇請各位如有朋友是做獸醫或有善心既可以幫幫忙~救救小狗女"叮叮"~我唔想佢咁快上天堂><請幫幫手有錢出錢有力出力!!請傳送開去吧!!以上內容全部屬實大家可以致電”元朗專一動物診所”查詢叮叮既病情!!
如有幫忙請e-mail給我: [email]godlee1212@yahoo.com.hk[/email] 事情緊急,請幫忙傳送開去~萬分感激
請切換完整版來瀏覽圖片和連結[/img]請切換完整版來瀏覽圖片和連結請切換完整版來瀏覽圖片和連結請切換完整版來瀏覽圖片和連結

2010-3-4 03:33 PM -;小丸子`
因為唔係hk人,想幫都唔知去邊到幫..`
或者你可以問一問fd睇下有冇人借錢比你?`
就算冇都唔好放棄ah!!`

2010-3-4 05:07 PM kirsty_0703`
狗狗好poor ar...
希望佢快d冇事 :)

2010-3-4 07:59 PM 金惠恩
bless her!
but im not in Hk too :<
hope she can get better soon <3

2010-4-9 06:57 PM §風§
★好可憐的小狗/.\`
☆希望佢快D好番:s4U42I9: :s0I769z:

2011-3-25 08:50 PM yin131
好可憐..佢宜家點啊..?

頁: [1]
查看完整版本: 請救救小狗(非常緊急)